Blog Makelaardij Maat

In onze blog vertellen wij u allerlei zaken welke met de vastgoedwereld te maken hebben en voor u van belang kunnen zijn. Mist u een onderwerp neem dan contact met ons op.

Asbest daken binnenkort verboden

Asbest daken binnenkort verboden

Is een asbestdak na 2024 nog wel verzekerd bij brand? 
Vanaf 2024 zijn asbestdaken verboden en veel mensen weten niet dat het asbestverbod eraan komt.

Er op tijd mee beginnen voorkomt een hoop problemen.

Lees meer

Verkoopstyling. Tips voor de verkoop van uw huis

Verkoopstyling. Tips voor de verkoop van uw huis

Je hebt ze vast wel eens gezien, de televisie programma’s waarin woningen te zien zijn die al lange tijd te koop staan en waarbij het maar niet wil lukken om deze woningen te verkopen.

Verbaasd kijken we naar de beelden van interieurs vol knal kleuren, of juist het ontbreken van kleur, gedateerde 1970-interieurs of een woning ram vol antiek en curiosa. Hoe kan het dat deze mensen zelf niet inzien dat het interieur de oorzaak is van het niet kunnen vinden van een koper voor de woning waarin zij met zo veel plezier hebben gewoond en met zo veel liefde hebben ingericht?

Lees meer

Peiljaarverlegging vanwege erfenis

Peiljaarverlegging vanwege erfenis

Voor de erfbelasting moet worden uitgegaan van de WOZ-waarde van een woning. De peildatum van de WOZ-waarde ligt echter altijd (minimaal) een jaar voor de overlijdensdatum. Een erfgenaam kan echter kiezen voor de WOZ-waarde die geldt in het jaar van overlijden of de WOZ-waarde die geldt voor het jaar na het jaar van overlijden. Waar moet men dan opletten?

Lees meer

BKR verwijderen

BKR verwijderen

Hoewel het Bureau Krediet Registratie (BKR) zegt dat registraties in het register na een belangenafweging kunnen worden aangepast of verwijderd, blijkt dit in de praktijk niet zo te zijn. Dat schrijft het NRC. Hierdoor blijken kleine betalingsachterstanden grote gevolgen te hebben voor hypotheken.

Lees meer

Woning oplevering

Woning oplevering

De woning oplevering is een belangrijk juridisch moment, want u ontvangt de sleutel van de woning.

Hoe verloopt de oplevering van een woning en waar moet u rekening mee houden? Wij zetten alles voor u op een rij. 

Lees meer

Aanvullende eisen Zonnepanelen

Aanvullende eisen Zonnepanelen

Ook voor zonnepanelen die nagelvast op een woning zijn gemonteerd, kunt u voortaan een investeringsaftrek verkrijgen. De Staatssecretaris heeft recent een besluit daar over genomen. Wat wel aangemerkt dient te worden is dat voor zonnepanelen aanvullende eisen gelden.

 

Lees meer

WOZ waarde huis correct?

WOZ waarde huis correct?

Eind februari heeft u de WOZ-beschikking ontvangen. Hierin staat de WOZ-waarde van uw woning. Deze stelt uw gemeente vast. De WOZ-waarde van uw woning is de geschatte marktwaarde op de waardepeildatum. Voor de beschikking in 2017 is de waardepeildatum 1 januari 2016.

 

Lees meer

Definitief Energielabel

Definitief Energielabel

Definitief energielabel

 

Het energielabel is niet nieuw. Het definitief energielabel is dat wel en deze is per 1 januari 2015 verplicht bij de verkoop of verhuur van iedere woning en wijkt op enkele punten af van het reeds bestaande energielabel.

Lees meer

Te koop gevraagd voor cliënt

Te koop gevraagd voor cliënt

Voor een cliënt van ons zoeken we een woning in de prijsklasse van € 200.000  / € 225.000  met ruime garage en schuur. De woning mag best een gedateerde badkamer hebben.

 

Lees meer

Nationale hypotheek garantie

Nationale hypotheek garantie

Vanaf 1 juli 2014 NHG-grens naar € 265.000,-
Per 1 juli 2014 wordt de NHG-grens verlaagd naar € 265.000,- in plaats van € 290.000,-.
Een mooi moment om nu nog te profiteren van de oude regeling!

Lees meer

Makelaardij Maat